Over ons

Jeroen Stemerdink

Ik ben Jeroen Stemerdink, fysiotherapeut, manueel therapeut en een zeer gedreven persoon als het aankomt om op het op de hoogte willen zijn van nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied. Na 13 jaar bij verschillende praktijken te hebben gewerkt, heb ik een eigen praktijk opgezet.

Iedereen die klachten aan hoofd, nek, schouder, rug of heupen ervaart, is van harte welkom in mijn praktijk. Ik ga graag de uitdaging aan om samen te kijken hoe wij uw klachten met manuele therapie effectief kunnen behandelen zodat dit ook voor de lange termijn een oplossing is.

Expertises 

Mijn expertises zijn nek-hoofdpijnklachten, schouderklachten, lage rugklachten en heupen.

Dit zijn de regio’s waarvoor ik nog regelmatig cursussen volg om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied. Mijn doel is altijd om op basis van het best beschikbare bewijs op dat moment, de patiënt te helpen. Ik hecht veel waarde aan het feit de prognose dan bekend is zodat we er ook naar kunnen handelen. In mijn praktijk behandel ik om die reden voornamelijk de eerder genoemde pijnklachten.

Werkwijze

Als de beperkingen zijn vastgesteld, dan zal ik in overleg met u kiezen voor manipulaties of mobilisaties. Hiermee wordt de beweeglijkheid van het gewricht dat minder goed beweegt, vergroot. Bij manipulaties hoort u een knakkend geluid, dat is het imploderen van vocht tussen het gewricht. Vrijwel direct is er verbetering in het bewegen waar te nemen. 

De omheen liggende spieren die meestal stijf en of pijnlijk zijn, kunnen hierdoor weer beter samen werken. Wel zijn er vaak nog wat oefeningen nodig om de samenwerking van de spieren te optimaliseren. Tijdens een manipulatie ervaart u in de meeste gevallen geen pijn.

Master of Science

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Daarna heb ik aan het Somt in Amersfoort de Master of Science Manueel Therapie behaald. Voor deze masteropleiding heb een case report geschreven over hoofdpijnklachten vanuit de nek. Op basis van wetenschappelijke literatuur heb ik onderzoek gedaan naar de effectiviteit van manuele therapie als ook welk type behandeling de meeste kans van slagen heeft. Omdat klachten afhankelijk zijn van verschillende factoren als stress, angst of ongezonde leefstijl, is dit zeer nuttig om te weten.